Math   Science   Chemistry   Economics   Biology   News   Search

> Editorial 3-2010 Issue: 2010-3 Section: Editorials

Italian

Greek

Bulgarian

Turkish

English

 

Mattia Masciarelli

Liceo Boggio Lera, Catania, Italy

masciarelli.mattia@libero.it

 

Articol de fond

 

Am ajuns la concluzia că scrierea articolului de fond, primul articol al revistei, este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le ai de făcut atunci când ești redactor la European Pupils’ Magazine. Este greu să te apuci de scris, pentru ca trebuie să organizezi materialul articolului; este greu sa continui, pentru că trebuie să dai sens fiecărui paragraf fără a pierde imaginea de ansamblu; este greu să închei pentru că trebuie formulezi o concluzie satisfăcătoare.

Din acest articol de fond veți afla ce s-a întâmplat pe parcursul lucrărilor workshop-ului EPMeeting desfașurat la Sofia, dar și câte ceva despre experiențele emoționale prilejuite de o astfel de întâlnire internațională.

Workshop-urile de tipul EPMeeting reprezintă întotdeauna un vârf de activitate fiind un prilej de satisfacții pentru cei care au lucrat intens la redactarea revistei, dar în același timp și o ocazie deosebită de a întâlni reprezentanții altor țări, ai al unor culturi diferite - un bun prilej de a ne împărtăși timpul și valorile.

Mai mult chiar, prezentarea activității colectivului de redacție al EPMagazine în prezența atâtor participanți ne-a stimulat și ne-a făcut să ne dorim să muncim mai bine, încercând să evităm micile stângăcii care s-au mai strecurat înainte.

În ceea ce mă privește mi-am petrecut o mare parte a timpului în tovărășia studenților de la Universitatea Politehnica din București; am avut discuții interesante, am vizitat împreună obiective culturale din Sofia și am petrecut clipe de neuitat. Dar momente unice ne-au prilejuit și discuțiile cu profesorii, pentru că am avut ocazia să întâlnim și în acest caz reprezentanții mai multor țări: Şenol Karabaltaoğlu (Turcia), Elena Lacatus (România), Nikos Georgolios (Grecia), Theodoros Votsis (Grecia), Norbert Muller (Germania) și bineînțeles organizatorii Angelo Rapisada (Italia) și Tzvetan Kostov (Bulgaria)

În mod obișnuit cel mai important moment al întâlnirilor EPM este cel al stabilirii activităților ce urmează să se desfășoare până la următoarea reuniune. Este un moment ceva mai dificil al acestor întâlniri iar workshop-ul de la Sofia n-a făcut excepție, pentru că: a durat mai mult decât ne-am fi asteptat, a solicitat intens participanții dar la final a stabilit în detaliu agenda perioadei ce urmează.

Prin urmare, împreună am decis ca Şenol Karabaltaoğlu să fie coordonatorul propunerii de proiect pentru programul Comenius. Universitățile Politehnice din București și Brașov vor face parte din colectivul de redacție al EPMagazine și vor edita primele două numere ale revistei în anul 2011.

Prin urmare, în cele din urmă fiecăruia dintre participanți i-au fost încredințate activități concrete și evident, ficecare și-a propus să le îndeplinească cât mai bine.

Ce ar mai fi de spus despre obiectivele viitoare?

Cu siguranță ele ne vor ajuta să ne cunoaștem mai bine, să creștem și să ne maturizăm împreună în acest colectiv de redacție în care fiecare voce este importantă pentru a ne face cunoscute ideile în întreaga Europă și chiar în întreaga lume.